|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 19 Jan 2013 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
bodika, ta radič uide šele tretje leto, ko dela cvetje. drugače ga recimo primorci in italijani vzgajajo, da je visok do 60 cm. ni nič star ali ne za jesti je glih ta pravi. en šop ima skoraj cela dužina za kosilo ne glede kako ga pripravljaš. je pa tudi to res, da ga enako kot navadnega tržaškega zalivaš opoldne. pri takem negovanju zgubi trdoto in je mogoče za rezino manj grenak. sicer, če ne marate grenkosti pri hrani oz. pri radičih, sejte solato, ta zagotovo ni grenka. ampak, radič je glih zaradi tega poln železa in še pa še ne vem česa. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 08:24 Naslov sporočila: |
|
|
ah pozabljiva jaz, pri solati od cikorije, enako kot pri ostalih solatah je potrebno dodat česen. namreč česen da piko na ukus. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
... in precej omili grenak priokus. Na radiču je pri nas obvezen. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
battagelli
Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29 Prispevkov: 73 Kraj: Dolina Vipavska
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
....okisan z vinskim kisom,prosim. _________________ Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 14:54 Naslov sporočila: |
|
|
točno to. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj ne z jabolčnim? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
zame, jabolčni ima premehak okus. mogoče za bolj nežne solate kot je na primer, kot je na primer ... saj mi ne pade na pamet nobeden primer. vedno uporabljam vinski kis. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
battagelli
Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29 Prispevkov: 73 Kraj: Dolina Vipavska
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
.........kot naprimer primo taijo(prvič rezan tržaški solatnik)in berivka.
Radiči kot je Veronski,Treviški,Castel franko..imajo močnejši okus.
Pravim da imajo močnejši karakter,zato rabijo konkretnejši kis,da jih obvlada. _________________ Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 21 Jan 2013 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovora, saj ne, da ne bi nikoli uporabljala vinskega kisa, ampak, tudi jabolčni zna biti oster in močan. Sploh kak domač. Do pridelka katallonskega radiča na mojem vrtu je še daleč, bom menda že do kakega dobrega vinskega kisa prišla in se lotila primerjav. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
battagelli
Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29 Prispevkov: 73 Kraj: Dolina Vipavska
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 04:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ko pridem v Lj ti prinesem domači Teranov _________________ Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 06:09 Naslov sporočila: |
|
|
ampak, katalonsko, solato od cikorije moraš zakisat z limono ne z drugimi kisi. potem je to zelo dober okus. ne pozabit tega. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 06:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ne bom, voda.
Battagelli, hvala, z veseljem ga bom preizkusila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28 Prispevkov: 233 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Battagelli ali bi lahko tudi jaz probala domač Teranov kis? Sem iz Ljubljane.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
battagelli
Pridružen/-a: 31.12. 2011, 22:29 Prispevkov: 73 Kraj: Dolina Vipavska
|
Objavljeno: 22 Jan 2013 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
brbr dobiš liter. _________________ Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.12. 2012, 17:28 Prispevkov: 233 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jan 2013 10:36 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala. Boš sporočil kdaj in koliko denarja pripravim.
Se že veselim... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 23 Jan 2013 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
živio, da boste vedeli : pravi domači vinski kis stane skoraj toliko koliko stane 1l črnega. pri nas vinograde opuščajo, potem pa ti inoks sodi in domačega vina je vedno manj, istočasno tudi kisa. pa bi lahko bila altroke znamka kisa za EU. kaj čmo, ko ne vidimo dlje od nosu. lp voda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
carabus
Pridružen/-a: 28.01. 2013, 11:46 Prispevkov: 2 Kraj: Bresternica
|
Objavljeno: 28 Jan 2013 18:27 Naslov sporočila: Radič witloof |
|
|
Prosil bi vas. če mi lahko pomagate, kje bi se dalo dobiti semena belgijskega witloofa. Po internetu sem iskal pri nas, vendar nisem nič našel. Se priporočam. _________________ Živimo zdravo, živimo dolgo z koloidnim srebrom in magnezijevim kloridom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
carabus hej, a je to kitajsko zelje? lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andreja
Pridružen/-a: 07.06. 2008, 06:59 Prispevkov: 552 Kraj: Dolenjska - 450 m
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Voda, ne to je sorta radiča, ki izhaja iz Belgije in je v Beneluxu zelo popularen. Se ga pa uporablja za siljenje. Tudi jaz iščem semena, vendar za enkrat brez uspeha.
Izgleda pa takole:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 03.06. 2010, 17:01 Prispevkov: 1152 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 29 Jan 2013 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Andreja, hvala, saj sem vedela, da je neka popularna reč iz Belgije (kuharski mojstri ga zelo uporabljajo) in sedaj vem natančno kaj je. lpvoda |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Vse o vseh rastlinah Seznam forumov
-> Zelenjava Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Naslednja
|
Stran 7 od 9 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|