|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
harka
Pridružen/-a: 26.12. 2007, 06:10 Prispevkov: 931 Kraj: Ljubljana, tudi do 600m nmv
|
Objavljeno: 14 Jul 2008 10:25 Naslov sporočila: Tenstan krompir malo drugače |
|
|
Solanum tuberosum - Krompir
Sestavine:
1 velika sesekljana čebula
1 glavca sesekljanega česna
1/4 - 1/2 kg krompirja
pest špinačnih listov
pest češnjevih paradižnikov zmiksanih v gosto omako
par vršičkov bazilike, pesto bazilike španske mete, mete, pisanega origana
Skuhaj neolupljen in nenarezan krompir. Ko je skuhan ga olupi in nareži na kolobarčke.
Na koščku masla, žlici olja in 3 ogromnih žlicah ocvirkov popraži čebulo do svetlo rjavega, dodaj paradižnik in malo prepraži, dodaj česen in ga na hitro popraži (par sekund), dodaj špinačo in zelišča, dodaj kakšno žlico vode in pusti da se cmari v zaprti posodi dobro minuto. Dodaj krompir in tenstaj 5 - 15 min. Odstavi. Lahko pustiš stati par minut. Postrezi.
V kolikor ste sami vegeterijanci lahko spustite ocvirke.
Ta krompir se lahko je tudi brez "prilog", v kolikor pa je v vaši družini kdo, ki se mesu ne more odpovedati lahko dodate kakšen kos mesa, v mojem primeru so to bile hrenovke.
Namesto špinače lahko uporabite blitvo, čemaž, ... lahko tudi v večjih količinah kot je zgoraj opisano.
Zgornja mešanica ima zaradi česna zelo močan okus in če vam taka hrana ne odgovarja, pač uporabite manj česna, čebule,...
Prilagodite recept po svojemu okusu. _________________ Life lived in fear is a life half lived. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|