Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pečena riba z porom in regratovo solato in sladica (labia)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2010 07:23    Naslov sporočila: Pečena riba z porom in regratovo solato in sladica (labia) Odgovori s citatom

Povzeto po labiji

Por kot priloga:
1. prepražimo česen, podušimo por (samo minuto, da ostane kompakten in poln okusa, še čvrst-samo barva postane močnejša-nikakor predolgo da postane poc)
2. dodamo margerino ali slanino- prekajena je močnejšega okusa (seveda od kralja živali) in je odlična priloga.

Pečena riba
1.ribi na drobno, na 5mm narežemo kožo in jo dobro nasolimo
2. na hitro jo popečemo na olivnem olju s peteršiljem in česnom
3.dodamo
a,dušen riž (pred tem delno ocvrt, da malo porjavi), po želji lahko dodamo curry
b,kuhan krompir v kosih, svežo baziliko
4.dodamo dve rezini limone in vejico rožmarina

Pomembno je, da za peko ribe uporabimo
litoželezno posodo in vročega olja, tako se temperatura enakomerno razporedi in ne upade ob polaganju ribe v posodo. Tako dobimo hrustljavo zapečeno in meso krasno odstopa od kosti. Drugače je bolj kuhana kot pečena in se meso ne loči od kosti. Ves čas peke z žlico polivamo olje prek ribe in še posebno v predel trebuha in glave, tako postane hrustljava in sočna. Ko je riba pečena zlijemo vrelo olje v lonček z drobno nasekljanim peteršiljem in česnom in po 30 sekundah zmes prelijemo preko ribe...tako ostanejo vsa eterična- dišeča olja iz peteršilja in česna živa.
Opomba:
Olivno olje ni odporno na segrevanje. Hladno stiskano (virgin, prvo) olje ne smemo segreti na več kot 30 stopinj, da se ne uničijo vonjave, okusi, vitamini....Zato je za peko bolje uporabiti sončnično olje, na že pripravljeno jed pa na koncu olivno olje.


Namesto pora je dobra tudi blitva

Regrat v solati:
- z bučnim oljem, česnom, kuhanim fižolom, trdo kuhanim jajcem, ščepec ročno mletega česna tik pred zdajci, groba morska sol, malo kisle smetane, ščepec sladkorja,
Dekoracija: grozdne jagode

Pijača:
Aperitiv ki spodbudi tek, žganje npr. Žajblov liker:
Recept:
1 l tropinovca ali sadjevca
30 listov žajblja
2 limoni v kosih
1/2 kg sladkorja
pomešamo in pustimo 14 dni na socu

K jedi malvazija.

Sladica:
1.sladoled kava, čokolada , vanilija, prelit s čokoladnim prelivom in ščepcem kokosove moke (zelo dekorativno in okusno - kosmi belega kokosa zelo popestrijo)
2.na drobne kolobarčke narezana banana prelita z zelo močno črno kavo in 0,5dcl ruma, okrašeno z listkom ali dva poprove mete ali melise.
Papinate serviete, cvetje z vrta......
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.