|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 01 Feb 2009 10:36 Naslov sporočila: Pomladanski jeglič-trobentica |
|
|
Primula - primula, jeglič
JUHA
Potrebujemo:
¼ litra vode, 4 žlice narezanih listov jegliča, žlico masla, žlico moke, žlico narezanih listov čemaža ali divje čebule, ščepec suhe dobre misli, sol in poper po okusu.
Priprava:
na vročem maslu naredimo prežganje, ki ga zalijemo z vodo, dodamo narezane liste jegliča, zavremo in pustimo 10 minut kuhati. Juho začinimo s čemažem in baziliko, soljo in poprom po okusu ter ponudimo.
MEŠANA SOLATA
Potrebujemo:
3 pesti očiščenih regratovih listov, 2 pesti mladih listov jegliča, 2 pesti mladih listov trpotca, 2 pesti pleščevih listov, 2 pesti in cvetov male marjetice, 1 pest mladih rmanovih listov, sol, 1 pest bršljanaste grenkuljice, olivno olje in jabolčni kis.
Priprava:
liste omenjenih rastlin očistimo in operemo ter narežemo, zmešamo. Dodamo sol, olje in kis po okusu ter dobro premešamo.
SOLATA
Potrebujemo:
3 pesti jegličevih in čemaževih listov, operemo, drobno narežemo, dodamo olivno olje in jabolčni kis, sol ter dobro premešamo.
PRIKUHA
Potrebujemo:
50 dag jegličevih listov, 20 g olja, ½ majhne čebule, 2 dag moke, malo mleka, sol
Priprava:
Liste dobro operemo in odcedimo. V malo vode jih do mehkeha dušimo. Potem jih drobno narežemo in nasekljamo. Čebulo drobno narežemo in na olju prepražimo, da lepo zarumeni. Dodamo nasekljane jegličeve liste, potresemo z moko, zalijemo z vodo, v kateri smo liste pred tem skuhali in začinimo. Če želimo, da je prikuha milejša in boljša, dodamo še malo mleka ali kisle smetane. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|