|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 11 Jul 2013 10:09 Naslov sporočila: Navadni koper, Anethum graveolens |
|
|
Enoletnica
Zraste od 40 do 120 cm visoko.
Začimbna rastlina
Najbolj ga poznamo kot začimbo pri kislih kumaricah, rad se sam zaseje, dodajam ga tudi v solate. Zdaj cveti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pink Lady
Pridružen/-a: 18.02. 2012, 19:23 Prispevkov: 43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13 Jul 2013 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
pri nas se sam zaseje po vrtu, mmmm njegov vonj in okus sta vsaj meni zelo všeč in ga redno uporabljam kot začimbo za solatne prelive _________________ "Žalostno je pomisliti, da narava govori in da človeški rod ne posluša." Victor Hugo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
htf_lover
Pridružen/-a: 23.03. 2012, 16:00 Prispevkov: 174 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 13 Jul 2013 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je ta rastlina največji fuj na vrtu. Vonj mi niti najmanj ne ustreza in če ne bi privabljal koristnih žuželk bi ga takoj zavrgel. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
grgr
Pridružen/-a: 28.03. 2010, 21:10 Prispevkov: 154 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: 13 Jul 2013 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
Meni koper diši še-pa-še! Masovno pa ga uporabljam le pri eni jedi in sicer:
pečene paprike malo narežem, popražim še na bučnem olju, dodam malo česna in obilo kopra, čez pa še jajce. Ko to zakrkne, je čas za simfonijo okusov - FENOMENALNO.
Dober tek! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 05.01. 2008, 01:52 Prispevkov: 2449 Kraj: Vitanje in Litija
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pink Lady
Pridružen/-a: 18.02. 2012, 19:23 Prispevkov: 43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Jul 2013 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
jaz uporabljam liste oz. te tanke zelene poganjke jih narežem kot peteršilj, semena pa ponavadi v jeseni malo dam v paprike, kumare _________________ "Žalostno je pomisliti, da narava govori in da človeški rod ne posluša." Victor Hugo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 14 Jul 2013 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Enako. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Brineta
Pridružen/-a: 29.04. 2013, 14:33 Prispevkov: 79 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Jul 2013 15:10 Naslov sporočila: |
|
|
Koper zelo "paše" v kumarčno solato, nasploh k jedem iz kumar.Seveda če vam je okus prijeten, dober....Uporablja se ga pa tudi pri vlaganju kumar. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 15 Jul 2013 06:44 Naslov sporočila: |
|
|
Aja, skupaj s pehtranom in komarčkovimi listki ga dodajam v skuto in naredim namaz. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
LaKosta
Pridružen/-a: 28.06. 2013, 08:27 Prispevkov: 28 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 15 Jul 2013 07:59 Naslov sporočila: |
|
|
Želel bi ga sušiti za pozimi. A ve kdo, kdaj se nabira (pred cvetenjem, ob cvetenju, ob kakšnem času...)? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija
Pridružen/-a: 19.09. 2013, 20:13 Prispevkov: 582 Kraj: okolica Žalca
|
Objavljeno: 14 Nov 2013 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljena
Jaz ga sušim takrat ko cveti. Naberem nežne vejice in male nežne cvetove.
Meni zelo diši in mi paše okus. Dodajam ga v krompirjeve juhe. No take enolončnice (razno razna zelenjava) Pa tudi kadar naredim juho iz brokolija dam koperc noter.
lp cinija |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|