|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 15 Maj 2008 06:54 Naslov sporočila: Majaron |
|
|
Origanum hortensis - majaron
MAJARONOVO OLJE
Peščico majaronovih cvetov kuhamo ½ ure pri nizki temperaturi, do 25 °C v 5 žlicah domačega olivnega olja. Kuhano olje precedimo skozi gosto bombaževo ali laneno krpo ter ga spravimo v dobro zaprto posodo.
Zoper trdovraten seneni nahod namažemo pod nosnico in to vdihavamo.
MAJARONOVA OMAKA
Potrebujemo: 2 žlici olja, 2 žlici moke, ½ žlice majarona, juho, 1 žlico kisle smetane, limonin sok, sol.
Priprava: moko in majaron rahlo prepražimo na olju, zalijemo z juho in pokuhamo, precedimo, dodamo žlico kisle smetane in okisamo z limoninim sokom. Omako ponudimo h kuhani govedini, pečeni kokoši ali pečenim ribam.
KORUZNA JUHA Z MAJARONOM
Potrebujemo: 30 dag sladke koruze v zrnju, 1 liter juhe, 3 dag sesekljanih svežih listov majarona, sol, poper.
Priprava:
koruzno zrnje do mehkega skuhamo. V mešalniku zmešamo kuhano koruzo z nekaj žlicami juhe, nakar to pretlačimo skozi sito v kozico. Dolijemo preostalo juho, pokrijemo in pustimo 5 minut počasi vreti na zmernem ognju. Na koncu vmešamo majaron, po okusu osolimo in popopramo ter počasi kuhamo še 5 minut.
SIRNI NAMAZ
Potrebujemo:
sirni namaz TAMAR, 1 žlico olivnega olja, 1 skodelico drobno narezanega majarona.
Priprava:
sirni namaz stresemo v večjo posodo, dodamo sesekljan majaron, dobro premešamo.
Dobljeni masi dodamo še žlico olivnega olja, da se boljše maže. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|