|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 24 Maj 2008 07:04 Naslov sporočila: Rabarbara |
|
|
Rheum - rabarbara
SOK
Oprana, neuoupljena rabarbarina stebla (mora biti mlada rabarbara, stara je olesenela) narežemo na 1 cm dolge rezine. V lonec damo 1 kg rabarbare in 25 dag sladkorja ter kuhamo 3/4 ure. Precedimo ter nalijemo v steklenice, katere dobro zapremo. Sok hranimo v temnem in hladnem prostoru.
MARMELADA
Potrebujemo: 3 kg rabarbarinih stebel, 3 kg sladkorja, sok 3 limon
Stebla olupimo in narežemo na 1 cm dolge rezine. V lonec dajemo po plasteh rezine rabarbare in sladkor. Prva in zadnja plast mora biti sladkor. Pokriti lonec pustimo stati čez noč, da se rezine prepojijo s sladkorjem. Zjutraj dodamo limonin sok ter kuhamo do vretja. Po 45 minutah, ko postanejo stebla mehka in prosojna, poberemo peno, napolnimo kozarce ter dobro zapremo.
RABARBARIN SIRUP
Potrebujemo: 50 stebel rabarbare, 1 liter vode, 2 kg sladkorja.
Rabarbaro očistimo zunanje kožice in narežemo na 1 cm velike koščke, prelijemo z vodo in kuhamo 20 minut. Tekočino precedimo, rabarbaro stisnemo, dodamo sladkor in kuhamo še 20 minut na temperaturi do 40°C, toliko, da se sladkor raztopi. Še topel sirup nalijemo v manjše stekleničke in dobro zapremo. Sirup hranimo v hladnem in temnem prostoru.
KOMPOT
Potrebujemo: 1 kg olupljenih na 1 cm narezanih stebel rabarbare, 2 litra vode, 1/2 kg sladkorja, sok 1 limone, lupina limone.
V lonec damo vse sestavine in kuhamo 45 minut, da so stebla mehka. Dobljeno damo v manjše kozarčke in dobro zapremo. Kompot hranimo v temnem in hladnem prostoru. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|