Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rabarbara

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 24 Maj 2008 07:04    Naslov sporočila: Rabarbara Odgovori s citatom

Rheum - rabarbara

SOK
Oprana, neuoupljena rabarbarina stebla (mora biti mlada rabarbara, stara je olesenela) narežemo na 1 cm dolge rezine. V lonec damo 1 kg rabarbare in 25 dag sladkorja ter kuhamo 3/4 ure. Precedimo ter nalijemo v steklenice, katere dobro zapremo. Sok hranimo v temnem in hladnem prostoru.

MARMELADA
Potrebujemo: 3 kg rabarbarinih stebel, 3 kg sladkorja, sok 3 limon
Stebla olupimo in narežemo na 1 cm dolge rezine. V lonec dajemo po plasteh rezine rabarbare in sladkor. Prva in zadnja plast mora biti sladkor. Pokriti lonec pustimo stati čez noč, da se rezine prepojijo s sladkorjem. Zjutraj dodamo limonin sok ter kuhamo do vretja. Po 45 minutah, ko postanejo stebla mehka in prosojna, poberemo peno, napolnimo kozarce ter dobro zapremo.

RABARBARIN SIRUP
Potrebujemo: 50 stebel rabarbare, 1 liter vode, 2 kg sladkorja.
Rabarbaro očistimo zunanje kožice in narežemo na 1 cm velike koščke, prelijemo z vodo in kuhamo 20 minut. Tekočino precedimo, rabarbaro stisnemo, dodamo sladkor in kuhamo še 20 minut na temperaturi do 40°C, toliko, da se sladkor raztopi. Še topel sirup nalijemo v manjše stekleničke in dobro zapremo. Sirup hranimo v hladnem in temnem prostoru.

KOMPOT
Potrebujemo: 1 kg olupljenih na 1 cm narezanih stebel rabarbare, 2 litra vode, 1/2 kg sladkorja, sok 1 limone, lupina limone.
V lonec damo vse sestavine in kuhamo 45 minut, da so stebla mehka. Dobljeno damo v manjše kozarčke in dobro zapremo. Kompot hranimo v temnem in hladnem prostoru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.