|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 01 Feb 2009 09:27 Naslov sporočila: črni trn (Prunus spinosa) |
|
|
Prunus spinosa - črni trn
Še sedaj lahko naberete črni trn (Prunus spinosa), plodovi morajo biti modrikasti ne črni. Jih posušite zmlejete in naredite iz njih dober čaj za preutrujenost.
Priprava čaja:
1 jedilno žlico zmletih plodov črnega trna kuhamo v 1 litru vode 10 minut.
Čaj precedimo in ga pijemo po požirkih čez dan. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49 Prispevkov: 2353 Kraj: nmv 582
|
Objavljeno: 01 Feb 2009 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Ali se zmelje s koščico vred? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Kosobrin Moderator foruma
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51 Prispevkov: 1056 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 01 Feb 2009 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
Črni trn se mora zmleti brez koščic.
LP Kosobrin |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 08 Jan 2012 09:47 Naslov sporočila: |
|
|
Kosobrin je napisal/a: | MARMELADA
potrebujemo: 2 kg sadežev, 1/2 litra belega vina, 1/4 litra vode, 1 kg sladkorja
Sadeže namočimo čez noč. Potem vodo odlijemo in prelijemo sadeže z mešanico vina in vode ter skuhamo med neprestanim mešanjem, da se nam ne prismodi. Kuhane pustimo ohladiti in jih pretlačimo skozi sito. Meso nato stehtamo ter dodamo 1 kg sladkorja ter 1/4 litra belega vina in skuhamo v gosto marmelado.
LIKER
4 pesti zrelih plodov nabranih po slani stisnemo, dodamo 25 dag sladkorja in prelijemo z 1 litrom sadjevega žganja ali tropinovca. Pustimo stati 3 tedne, večkrat pretresemo. Nato precedimo in dobimo dober liker. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|