Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




črni trn (Prunus spinosa)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2009 09:27    Naslov sporočila: črni trn (Prunus spinosa) Odgovori s citatom

Prunus spinosa - črni trn

Še sedaj lahko naberete črni trn (Prunus spinosa), plodovi morajo biti modrikasti ne črni. Jih posušite zmlejete in naredite iz njih dober čaj za preutrujenost.
Priprava čaja:
1 jedilno žlico zmletih plodov črnega trna kuhamo v 1 litru vode 10 minut.
Čaj precedimo in ga pijemo po požirkih čez dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2009 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali se zmelje s koščico vred?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2009 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Črni trn se mora zmleti brez koščic.
LP Kosobrin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 08 Jan 2012 09:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kosobrin je napisal/a:
MARMELADA
potrebujemo: 2 kg sadežev, 1/2 litra belega vina, 1/4 litra vode, 1 kg sladkorja
Sadeže namočimo čez noč. Potem vodo odlijemo in prelijemo sadeže z mešanico vina in vode ter skuhamo med neprestanim mešanjem, da se nam ne prismodi. Kuhane pustimo ohladiti in jih pretlačimo skozi sito. Meso nato stehtamo ter dodamo 1 kg sladkorja ter 1/4 litra belega vina in skuhamo v gosto marmelado.

LIKER
4 pesti zrelih plodov nabranih po slani stisnemo, dodamo 25 dag sladkorja in prelijemo z 1 litrom sadjevega žganja ali tropinovca. Pustimo stati 3 tedne, večkrat pretresemo. Nato precedimo in dobimo dober liker.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.