|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 26 Avg 2012 09:02 Naslov sporočila: Grozdna marmelada |
|
|
Grozdje (Izabela) operem, ga pokuham nekaj minut, da spusti sok. To na hitro zmeljem v mešalniku in nato prepasiram skozi srednje velike luknjice na pasirki. Tako iz grozdja odstranim samo pečke, lupinice pa večinoma ostanejo v marmeladi.
V prepasirano maso vmešam Želin ali Gelfix ter želirni sladkor. Na cca 3 kg grozdja dam pol kg želirnega sladkorja in 1 Gelfix 3:1. Kuham cca 20 min. Marmelada ni zelo gosta, tekoča pa tudi ne, je dovolj gostljata. Nalijem v kozarce in zaprem.
Pogosto med grozdje dodam tretjino jabolk, takšna mi je še boljša kot samo iz grozdja.
Kdo ve, kako preprečiti pene, ki se delajo med kuhanjem? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
linda
Pridružen/-a: 26.02. 2008, 21:14 Prispevkov: 1498 Kraj: nekje na štajerskem
|
Objavljeno: 26 Avg 2012 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pene morajo izginiti takrat je marmelada kuhana. _________________ "Ko pride prepreka v naravi išči leka." |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 28.07. 2011, 20:45 Prispevkov: 1867
|
Objavljeno: 26 Avg 2012 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pen ni mogoče preprečiti, saj se pokuhajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
froggy
Pridružen/-a: 06.07. 2012, 07:48 Prispevkov: 37 Kraj: 730 mnm
|
Objavljeno: 26 Avg 2012 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
Vzameš večji pisker. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 04 Sep 2012 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj sem grozdne jagode najprej spasirala in nato kuhala, dodala sem tudi Gelfix - očitno več, ker je moja marmelada še kar gosta in trda....
Sedaj bom poskusila kot Melona, le brez miksanja - bom torej najprej jagode pokuhala in na koncu pasirala. _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
magnolija
Pridružen/-a: 05.12. 2007, 22:13 Prispevkov: 859 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 05 Sep 2012 06:16 Naslov sporočila: |
|
|
Nadina, kaj ostane na pasirki, če prej ne zmiksaš? Gredo skozi pasirko samo pečke, koža ali olupki ali kako se prav reče najbrž ostanejo na pasirki? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nadina
Pridružen/-a: 19.02. 2008, 10:24 Prispevkov: 1689 Kraj: izola
|
Objavljeno: 06 Sep 2012 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Melona je napisal/a: | Nadina, kaj ostane na pasirki, če prej ne zmiksaš? Gredo skozi pasirko samo pečke, koža ali olupki ali kako se prav reče najbrž ostanejo na pasirki? |
Pasirka loči koščice in tudi, žal, olupke - ampak se tolažim, da se precej olupkov pokuha in jih gre stran bolj malo...
Če bi pa prej zmiksala, se bojim, da ne bi zmiksala tudi koščic in bi le te potem šle skozi pasirko?
Tudi pri pasiranju pazim, da ne pretiravam in raje vržem stran več, kot da bi šel skozi pasirko kakšen košček koščice - sem namreč eno leto bila preveč natančna in sem vrtela pasirko do onemoglosti, he he- kasneje sem v marmeladi večkrat občutila kako koščico.
magnolija je napisal/a: | Delam tako kot melona, le da uporabljam navadni sladkor in želin. Marmelada je odlična. |
Tudi jaz uporabljam navadni sladkor in želin. _________________ LP Nadina
http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 24 Sep 2012 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
Melona, tvoj recept je super.
Naredila ravnokar iz dobrih 6 kg prebranih jagod in kile jabolk. Dovolj zaloge do naslednje letine .
Tudi pomito in poribano je že vse . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 03.04. 2011, 18:15 Prispevkov: 3031 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 25 Sep 2012 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli, Muha, da ti je ta marmelada všeč. Meni je žal, da sem jo odkrila šele lani. Zdaj bo pa vsako leto v ozimnici. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|