|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 19 Jul 2012 06:39 Naslov sporočila: Bučni štruklji |
|
|
Količine so okvirne:
2 olupljeni in razkoščičeni jedilni buči naribani kot repa (naribane nasolimo in močno ožamemo!)
1/2 kg nepasirane skute (najboljša je domača- zrnata!)
2 dcl kisle smetane
2 jajci
sol
vlečeno testo ali testo za rezance razvaljano z valjarjem
Preliv:
2 dcl sladke smetane
1 jajce
sol
Zgornje sestavine premešaš in namažeš na testo kot za zavitek.
Potem začneš štruklje zvijati tako, da testo s filo smo dvakrat obrneš in ploščato rolco odrežeš od preostanka namazenega testa. To rolco potem narežeš na kose, ki so dolgi kakih 8 cm, (široki pridejo kake 4 cm, visoki pa so največ 2 cm). Zlagaš jih na pomazan pekač čisto eden do drugega. Te rolce delaš tako dolgo, da porabiš vse namazano testo.
Ko imaš vse v pekaču, štrukeljce preliješ z zmesjo smetane in jajc ter daš peči za dobre pol ure na 180 stopinj, oziroma tako dolgo, da vidiš zgoraj lepo zlato rumeno zapečeno.
SLADKA VARIANTA (Imajo radi otroci):
K fili in prelivu dodaš sladkor po okusu.
Pečeni štrukeljci so najboljši še topli, mrzli pa počakajo tudi do naslednjega dne, če niso prej pojedeni.
Pripravljen drugi pekač teh štrukeljcev pa brez problema počaka v hladilniku na pečenje do drugega dne.
To je zagorska specialiteta od mojega moža, ki jih čez leto zelo rad kar večkrat naredi. Jaz sem samo opazovalec in kradljivec recepta in postopka _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
orhy
Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49 Prispevkov: 2353 Kraj: nmv 582
|
Objavljeno: 19 Jul 2012 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hmmmm - tole pa je sigurno zelo, zelo dobro, hmmmm hmmmm
Bom poizkusila sigurno!
Jaz pripravljam kuhane zagorske štruklje, ki pa so brez buč in tudi super, super hmmmm. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 19 Jul 2012 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa lahko prosim še recept za kuhane štruklje?
Vse enako kot zgoraj, vendar namesto buče pozimi vzamejo navadno repo - NE KISLO - , jo naribajo in ekstremno ožmejo, pa so tudi štruklji super in nihče ne ugotovi, da je notri repa. _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|