Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Mini bell

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Zelenjava
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2013 10:57    Naslov sporočila: Mini bell Odgovori s citatom

sončece: "A so te Mini bell paprike podolgovate ali okrogle? Ker ne vem točno kaj mam... mislim, da mam Mini orange bell, u trgovini so jo prodajali pod imenom sladka mala paprika"

Ivčk: "Mini bell paprike niso ne podolgovate, ne okrogle, so nekaj vmes, z 'kvadratnim' koncem, torej pomanjšane babure.
Če so tvojo papriko prodajali v trgovini, zagotovo ni 'sortna', oziroma se prideluje v rastlinjakih (n veliko) in je skoraj 100% hibrid. Torej jo ne moreš kar preimenovati v nekaj, kar ni, samo na osnovi podobnosti v izgledu. Semena si lahko shraniš in poseješ, vendar z zegotovostjo ne moreš vedeti, kakšni bodo potomci..."

Ivčk: "Mi lahko prosim poveš, če imaš še v spominu, katere sorte paprik so na fotografiji? Zanimajo me predvsem tiste majhne v treh barvah, ker so mi zelo znane..."

juglans: "Ivčk, mala paprika je sladka delikatesna paprika. Sorta, ???, se mi zi da je nekako kot `red (yellow, orange) bells`. Kupil sem jo 2011 pri Vrtkotu, za sezono 2012 pa sem sejal domače seme. Prav to se ni ravno dobro obneslo, saj je rdeča opazno manjša (plodovi), rumena in oranžna so bile na pogled nespremenjene/originalne. So pa bile resnično sladke (negrenke)."

viktorh: "Jaz sem paprike presadil v vrt že pred 1. majem.
MINI CHIMES ORANGE "

Foto: viktorh

Melona: "Mini chocolate bell"

Foto: Melona

Melona: "Purple beauty mini bell"

Foto: Melona

Melona: "Purpur bell"

Foto: Melona

*pika*: "Kako dolgo rabi mini chocolate bell do zrelosti in kako visoka zraste rastlinica? Sejana je bila šele proti koncu marca in zdaj že dela prve prave liste.
Rada bi jo imela na okenski polici zunaj, pa upam da bom dočakala plodove, da bodo tudi za okras. Nekje sem prebrala da rabi 90 dni. Je to od sejanja?"

Ivčk: "Pika, pri meni je bilo tako: plodovi so dosegli polno velikost konec junija, en mesec kasneje pa so imeli že polno barvo, torej temno rjavo. Je kar zgodnja sorta, v bistvu so vse iz serije Mini podobne...
Rastlina je visoka kakih 30cm, odvisno od pogojev. V loncu je nekoliko nižja, na prostem malo višja..."

*pika*: "Super! Popolna za na okno, da se malo považim, ko pride obisk Laughing Ti si jo verjetno sejala začetku februarja, ali ne? Torej moram jaz dodati kakšen mesec..."

Ivčk: "Pika, ja, primerno za lonec in zelo dekorativno, sploh, če je v loncu ena rastlina, ki se zelo lepo razraste z veliko stranskih poganjkov.
Jaz sem lani sejala 01.02., to naj ti bo za orientacijo pri računanju dni do zrelosti..."

*pika*: "Moja mini chocolate bell, očitno bo to edini plod. Bila je precej polna cvetov in malih plodičkov pa sem jo skupaj z ostalimi plodovkami poškropila s kalcijem in očitno ni prenesla. Vse je odpadlo razen tega."

*pika*: "Se je komu že to zgodilo? Ali še bo pognala kaj cvetov?"

*pika*: "S to mojo Chocolate mini bell sem imela pa samo nesrečo, zdaj se je komaj začela malo barvat, tako da bo vsaj za seme za drugo leto.
Dobila sem dve semenki, ki sta obe vzklili. Od tega mi je ena zgnila, ker sem jo preveč pognojila, druga pa je bila polna cvetov in z enim plodom. Spet sem pretiravala in jo poškropila s kalcijem, pa je odpadlo vse razen plodu in nič drugega ni več zraslo gor. Zdaj mi je pa maček, ko pleza na okensko polico, da bi mi sporočil, da želi na kavč, vrgel korito dvakrat na glavo dol, pa je nekako uspel ostati tisti edini plod obakrat gor Confused"

metuljc: "Pika, očitno je nekja na tej papriki. Mislim, da imam to soprto, dobila od bobolino na srečanju v Mb dve sadikici. Na notranji polici mamine dnevne sobe, pod njenim budnim očesom sta lepo zrasli, posadila sem ju v lonec, kmalu sta zacveteli, naredili 7 plodov - ti so čudežno izginili, no, pa sem za loncem našla eno papriko - s sledovi mišjih zob. Prenesla sem lonec na balkon, kamor ne morejo (upam), počasi je spet zacbvetela, naredila 10 plodov, ki so zeleni, zeleni,......in končno spet začelka rasti in zdaj je množica plodov, cvetov,.....no, 2 dni nazaj mi je lonec s spariko veter vrgel na tla, slab meter globoko. Čudežno se je odlomil en mali poganjek in ena paprika - nič več.
Danes sem jo na novo privezala in zdi se mi, da 2 papriki malo spreminjata barvo, kot, da postajata rjavkasti. Upam, da nimam prividov. Če bodo lepo zelene, dobiš semena, če jih želiš. Od velike rjave semena že imam, če te zanimajo.
Za prihodnje leto si želim rdečo, rumeno in še kakšno, če obstaja, tako malo, vidim, da je zelo rodna in da bi bila res atraktivna in tudi uporabna, idealna za mala gospodinjstva." Wink

Ivčk: "Meni pa letos Chocolate Mini Bell krasno dela na dveh lokacijah. V zaščiteni gredi (kjer so rastline v času cvetenja bile izoliranje od opraševalcev) je krasna, bujna in zelo rodna. To je tudi prvič, da mi paprike na vrtu lepo delajo. letos se jih bomo končno najedli!!
Metuljc, obstajajo še rdeče, oranžne in rumene Mini Bell papričice, rumene so popolnoma enake oranžnim, le da so plodovi pokončni, pri oranžni pa viseči. Vse so zeeelo rodne!
Potem so tu še Mini Chimes Orange in Yellow, ki so dolge za srednji prst na roki in do dvakrat toliko široke, a še vedno precej majhne, priročne in super za prigrizke, vlaganje ali filanje s svežim začinjenim sirom. Njami!"

*pika*: "Moji ne manjka več veliko" Smile

Upam, da bo kaj semen, ko je tako majhna.
Foto: *pika*

Ivčk: "Res je lepa, in semen bo več kot dovolj, če je le bila oprašitev uspešna, bo plod čisto napolnjen s semeni po sredini" Wink

*pika*: "Sem se odločila, da je zrela. Izgleda že kot čokolada" Very Happy

Foto: *pika*

*pika*: "Ni jih ravno prek sto, definitivno pa dovolj" Very Happy

Foto: *pika*

*pika*: "Takole je pa začela na novo poganjati moja nesrečna Mini chocolate bell. Ob enem plodu, ki je uspel dozoreti skozi poletje, bom imela očitno še zimsko trgatev" Smile

Foto: *pika*
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
beti_ii



Pridružen/-a: 20.04. 2013, 20:37
Prispevkov: 44
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2013 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bi se dalo dobiti semena te paprike?
_________________
Beti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Zelenjava
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.