|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tinko Vedno v gibanju - leteči vrtnar
Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40 Prispevkov: 2234 Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan
|
Objavljeno: 30 Avg 2009 13:08 Naslov sporočila: šetraj - Satureja hortensis |
|
|
Satureja
V Bolgariji je bila skoraj v vsaki hrani prisotna začimba čubrica. V vrtnariji sem našel semena pod imenom "čubar, šetraj" in uganka je bila razrešena. Tudi sam sem domneval, da gre za šetraj. Alojz |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Lana
Pridružen/-a: 13.02. 2008, 18:57 Prispevkov: 659 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: 30 Avg 2009 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Šetraj je meni najljubša začimba, ki jo dam menda v vsako jed, kjer je le možno. Še v govejo juho. Res odlična in tudi zdrava. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47 Prispevkov: 10107
|
Objavljeno: 21 Mar 2013 05:54 Naslov sporočila: |
|
|
Tukajle boste našli še NEKAJ DEBATE o šetraju in kako ga razlikovati od timijana. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irenca
Pridružen/-a: 27.02. 2013, 13:20 Prispevkov: 157 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: 01 Apr 2013 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem prepikirala tudi šatraj - kar precej globje, kot je rastel. Sem poskušala čimbolj znižati dolga stebelca, sadila pa sem po dva sejančka skupaj.
Na levi je lonček pred pikiranjem, na desni pa pikirančki v stiropornih celicah:
Upam, da se bo tole obneslo
Kako nizke temperature bi šatraj prenesel? Bi lahko dala pikirančke na 12 stopinj? (do zdaj so bili na nekje 16 - 20 stopinj)
Hvala in lep večer |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 20.05. 2010, 14:14 Prispevkov: 1647 Kraj: ŠTAJERSKA-PONIKVA
|
Objavljeno: 01 Apr 2013 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Šetraj lahko daš bolj na hladno, po mojih izkušnjah na toplem noro hitro in visoko zraste. Sicer pa, ko zelo zraste, ga odrežeš na višini 5 - 10 cm, pa se bo lepše "pogrmičal", sicer zrastejo predolgi "štriki". _________________ ŽIVETI NA PODEŽELJU JE NAJLEPŠE! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irenca
Pridružen/-a: 27.02. 2013, 13:20 Prispevkov: 157 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: 01 Apr 2013 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, hehe, saj so že sedaj na samem štartu samo štriki
Porezati je mišljeno verjetno takrat, ko so že listki, ne zdaj, ko bi ostalo samo steblo, kajne? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija
Pridružen/-a: 19.09. 2013, 20:13 Prispevkov: 582 Kraj: okolica Žalca
|
Objavljeno: 14 Nov 2013 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
pozdrav
Jaz imam vrtni šatraj, ki ga je vsako leto polno po vrtu. Mi je zelo dobra začimbnica pa tudi za čaj je enkratna. Grmički šetraja so mi zelo lepi.
Enih deset grmičkov porabim za čaj, toliko tudi za kuho, ostalo pa potalam sveže ali suhe. Pa še sproti uporabljam mlade sveže sadikice.
lp
cinija |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|