|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 05 Jan 2014 10:26 Naslov sporočila: Poročanje o vlaganju paradižnika |
|
|
Kot ste mi lani svetovali tako sem vlagal.In rezultati so naslednji, predvidel sem jih tudi sam. Vse kar je bilo vloženo brez vode, kisa, se pravi samo vloženo in pasterizirano,SE JE POKVARILO,VSE BREZ IZJEME. saj drugače ne more biti, potem bi v trgovinah prodajali kumarice papriko in peso brez kisa in vode , samo sadež.Neketeri ste torej prepametni.lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 27.05. 2011, 00:06 Prispevkov: 97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 05 Jan 2014 14:44 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno smo ti vsi roke zvijali na hrbet, da nisi mogel vlagat s čimer si želel...
Da se ti je pa pokvarilo pa verjetno ni kriv samo recept. Včasih pomaga tudi pravilna izvedba. Meni se pokvarijo stvari predvsem v primeru, da kozarci in pokrovčki niso povsem čisti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
katrinca Administrator foruma
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42 Prispevkov: 10188 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 16:45 Naslov sporočila: |
|
|
Nikakor ni krivda moja, krivda je v receptu, brez vode, medija se ne vlaga, to govori že logika, vse sem imel novo , čisto, in pasterizirano vsaj 20 minut v vreli vodi. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
A mogoče lahko daš link do tistih receptov,po katerih si delal? _________________ ******************************
http://poosmiinpol.blogspot.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
grgr
Pridružen/-a: 28.03. 2010, 21:10 Prispevkov: 154 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hja, steriliziran ni bil najmanj zrak. V njem pa je najti vsega.
Kot se poskušam spomnit, je na običajnih prodajnih policah najti vloženo brez medija le dodobra naoljene olive in sušeni paradičnik, pa stežka denimo kake kapre v soli.
Sterilizacija z radioaktivnimi žarki ali UV svetlobo pa doma ne pride v poštev... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 27.05. 2011, 00:06 Prispevkov: 97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 06 Jan 2014 23:24 Naslov sporočila: |
|
|
tigrček je napisal/a: | Nikakor ni krivda moja, krivda je v receptu, brez vode, medija se ne vlaga, to govori že logika, vse sem imel novo , čisto, in pasterizirano vsaj 20 minut v vreli vodi. |
Ampak vlagal si pa ti, pa nihče ti ni stal s pištolo na sencih, da moraš tako vlagat.
Zakaj sploh upoštevaš recepte, če že vnaprej veš, da ne bodo delovali? In če si poskusil, potem nas lahko obvestiš o tem na bolj primeren način kot pa z zmerjanjem vsevprek. Probaj, boš naletel na veliko bolj prijazen odziv. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mihab
Pridružen/-a: 08.07. 2008, 06:21 Prispevkov: 88 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
mi smo paradižnik posušili - ampak tako, da je bil še upogljiv - in ga zalili z oljčnim oljem. se še ni pokvaril in je odličen
naredili pa smo tudi eksperiment in surov paradižnik vložili v hladno mešanico kisa in začimb. Paradižnik smo napikali z zobotrebci zalili z mešanico kisa in začimb. se tudi ni pokvaril
nobene pasterizacije oz termične obdelave ali dodanih posebnih konzervansov |
|
Nazaj na vrh |
|
|
španski bezeg
Pridružen/-a: 11.01. 2011, 11:44 Prispevkov: 100 Kraj: na pol poti med NM in LJ
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz vlagam paradižnik brez "medija". Na majhne kocke narezan paradižnik naložim v kozarce, po vrhu malo posolim in tesno zaprem s pokrovčki, ki sem jih prej prevrela. Zložim v ppsodo z malo vode in v pecici na 180 stopinj pasteriziram vsaj 1 uro. Nikoli se ne pokvari. Očitno sem FUL pametna. :-D (pa brez zamere, tigrcek) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
očitno je sol naredila svoje,jaz sem vlagal brez soli. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 12:00 Naslov sporočila: |
|
|
aladin je napisal/a: | tigrček je napisal/a: | Nikakor ni krivda moja, krivda je v receptu, brez vode, medija se ne vlaga, to govori že logika, vse sem imel novo , čisto, in pasterizirano vsaj 20 minut v vreli vodi. |
Ampak vlagal si pa ti, pa nihče ti ni stal s pištolo na sencih, da moraš tako vlagat.
Zakaj sploh upoštevaš recepte, če že vnaprej veš, da ne bodo delovali? In če si poskusil, potem nas lahko obvestiš o tem na bolj primeren način kot pa z zmerjanjem vsevprek. Probaj, boš naletel na veliko bolj prijazen odziv. |
IN KJE JAZ KOGA ZMERJAM,NE VEM KJE SO LINKI DO TEH RECEPTOV, SE NE SPOMNIM VEČ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 27.05. 2011, 00:06 Prispevkov: 97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
Zmerjanje lahko vidiš v svojem prvotnem sporočilu na vrhu prve strani. "Nekateri ste torej prepametni" je konkreten navedek.
Poleg tega obtožuješ nekatere da so ti dali napačne recepte. Jaz se za recept ponavadi zahvalim, ga preverim, preizkusim in poročam. Ne da bi zvračal krivdo na tistega, ki mi je dal recept. Če se kaj ne posreči, se pač ne posreči.
Će je slučajno karkoli očitno v nasprotju z zdravo pametjo pa še enkrat vprašam in preverim. In se potem odločim, če bom sledil ali ne. In seveda za to tudi prevzamem odgovornost ter ne krivim drugih za morebiten neuspeh. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nxyz
Pridružen/-a: 11.11. 2011, 13:51 Prispevkov: 164 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
tigrček je napisal/a: |
IN KJE JAZ KOGA ZMERJAM,NE VEM KJE SO LINKI DO TEH RECEPTOV, SE NE SPOMNIM VEČ |
Na spletu je zmerjanje tudi pisanje z velikimi črkami ;) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
notranjka
Pridružen/-a: 21.06. 2012, 18:51 Prispevkov: 191 Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
redlion
Pridružen/-a: 22.04. 2012, 10:25 Prispevkov: 1199
|
Objavljeno: 14 Jan 2014 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem letos vlagala v v pečici sterilizirane kozarce samo koščke paradižnikov, brez vode in soli, napolnila do vrha, dobro potlačila, pasterizirala v vreli vodi 30 minut in pustila ohlajat v tej vodi, pa se mi do zdaj ni niti 1 kozarec pokvaril. _________________ www.kiranhof.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 01.12. 2012, 17:32 Prispevkov: 359 Kraj: videm dobrepolje
|
Objavljeno: 25 Jan 2014 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Kakorkoli, moj namen ni bil kogarkoli zmerjati, če je bil kdo užaljen se mu opravičujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|