|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tiana
Pridružen/-a: 06.05. 2013, 13:17 Prispevkov: 41 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 19 Nov 2013 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa res ne vem, kaj mi vsa ta leta zlivamo na solato. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
franc
Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38 Prispevkov: 1939 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 24 Dec 2013 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem flaširal kis, ki sem ga napravil po objavljenem receptu, dober je.
Vera imela si prav glede alkohola, ta se tvori v narezanih jabolkah ko nekaj časa stojijo v posodi, da porjavijo. _________________ Narava vedno najde pot |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vera
Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: 12 Feb 2015 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
ćž _________________ vdova
Nazadnje urejal/a vera 23 Apr 2015 21:01; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vera
Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: 12 Feb 2015 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
ćž _________________ vdova
Nazadnje urejal/a vera 23 Apr 2015 21:01; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Stric Marč
Pridružen/-a: 22.09. 2012, 20:35 Prispevkov: 120 Kraj: Celje
|
Objavljeno: 05 Mar 2015 18:33 Naslov sporočila: Komentar na kumaričin in paradižnikov kis |
|
|
Vera, zanimiv poskus. Vsaka rastlina, ki vsebuje sladkor, lahko alkoholno zavreje in nadalje oksidira v kis. Na ta način bi lahko pripravil celo koprivin kis, le sladkor bi moral dodati. Jaz sem poskusi izdelati koprivino vino iz zmletih kopriv in dodanega sladkorja. Ni prišlo do gnitja, pač pa do alkoholnega vrenja. Ko sem vsebino precedil, je koprivino vino ( zelene barve) še vedno stabilno. Okus pa ima podoben kakšnehu hrušovcu iz tepk. Če pa bi nadaljeval proces ( sladkorja ne sme biti preveč, ker je konservans), bi pristal pri kisu. Ko sem delal tropotčev sirup in varčeval s sladkorjem, sem pridelal tropotčev kis. Ima izrazit vonj po ocetu.
Mislim, da je preiskus več vreden, kot desetine prepisanih knjig in člankov na spletu, za katere avtorje sploh ne poznamo. Poskus boš seveda moral ponoviti in morda pripraviti nekaj vzorcev za testiranje. Morda pa bo to celo kdaj nov tržni produkt med paleto prehrambenih artiklov. Bravo! Kar nadaljuj z delom. _________________ Stric Marč |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vera
Pridružen/-a: 26.10. 2013, 18:47 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: 05 Mar 2015 20:26 Naslov sporočila: Re: Komentar na kumaričin in paradižnikov kis |
|
|
[čć _________________ vdova |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|