Vse o vseh rastlinah Seznam forumov Vse o vseh rastlinah
Za nas z zelenimi prsti ...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kje pa vas čevelj žuli?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tinko
Vedno v gibanju - leteči vrtnar


Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40
Prispevkov: 2234
Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 15:10    Naslov sporočila: Kje pa vas čevelj žuli? Odgovori s citatom

"Saj ni res - pa je" bi se lahko glasil drugi naslov na isto temo.
Nekaj dni nazaj sem pobiral igle na njivi, ki so se nabrale preko zime, da sem varno prišel do motovilca. Igle, se ve , kdo jih odmetava. Krivi pa smo mi, ker ne gremo na cesto in zahtevamo varne sobe za vbrizgavanje. Dobro, a to mi še ni dvignilo pritisk. Poskočil pa mi je danes, ko sem klical za datum meritve kostne gostote. Lani sem prišel z napotnico in so mi rekli, da bom na vrsti letos marca. Ker terapije (jemanja zdravil) ne smem prekiniti, sem šel samoplačniško (čeprav sem bil brez službe in brez prihodkov, sem denar zbral). Ne boste verjeli, na vrsto sem prišel v petih dneh. In danes sem klical, če sem že na vrsti z lansko napotnico. Pa sem dobil odgovor, da julija, če je nujno. Zdravniki pa ne dajo zdravil, če izvid ni obnovljen vsako leto. Kazni pa so visoke. Trenutno imam še eno tabletko (vzamem jo enkrat na mesec) od nekoga, ki je zapusti naš planet.
Ironija je, da moraš prositi, moledovati, da prideš na vrsto, ali pa plačati. Ko pa gre za kri, me pa vedno najdejo, čeprav jo sam dam vsaj dvakrat na leto. Tudi če ne poteče tri mesece, se dam prepričati, da je res nujno.
Na koncu bi vas rad vprašal: kdo je bolj enak pred zakoni? Tisti, ki si zavestno (vsaj na začetku) zapravljajo zdravje in življenje, ali tisti, ki zavestno skrbijo, da se zdravstveno stanje ohranja ali izboljša? Alojz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
muha



Pridružen/-a: 29.11. 2007, 15:47
Prispevkov: 10107

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 15:55    Naslov sporočila: Re: Kje pa vas čevelj žuli? Odgovori s citatom

tinko je napisal/a:
Na koncu bi vas rad vprašal: kdo je bolj enak pred zakoni? Tisti, ki si zavestno (vsaj na začetku) zapravljajo zdravje in življenje, ali tisti, ki zavestno skrbijo, da se zdravstveno stanje ohranja ali izboljša? Alojz


Žal tisti, ki imajo denar in veze. Ostalo ne šteje Crying or Very sad Crying or Very sad .

Predvidevam, da boš šel še enkrat na samoplačniško?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Ne boste verjeli, na vrsto sem prišel v petih dneh. In danes sem klical, če sem že na vrsti z lansko napotnico. Pa sem dobil odgovor, da julija, če je nujno. Zdravniki pa ne dajo zdravil, če izvid ni obnovljen vsako leto. Kazni pa so visoke. Trenutno imam še eno tabletko (vzamem jo enkrat na mesec) od nekoga, ki je zapusti naš planet.

Tudi za moje pojmovanje je samoplačništvo, sramotno odiranje bolnikov - na isto naletimo tudi v zobozdravstvu zato pa lahko nekateri odpirajo privatne banke, kajne?.
Citiram:
Kazni pa so visoke.

O kakšnih kaznih govoriš tukaj tinko?

Mogoče pa je kdo na forumu, ki ti lahko odstopi, ali posodi par tabletk dokler ne prideš na vrsto za pregled ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roža



Pridružen/-a: 17.03. 2008, 19:37
Prispevkov: 227
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moram priznati, da me je tale post zelo presenetil, in sicer iz dveh razlogov:

Sploh nisem vedela, da je sedaj mogoče opraviti testiranje kostne gostote na stroške zavarovalnice (z napotnico)? Sama sem bila doslej na testiranju 3x v nekaj letih (zadnjikrat pred cca 2 letoma). Po prvem testiranju sem dobila predpisana zdravila, ki jih jemljem tedensko (Fosavance). Ko sem bila na meritvi zadnjikrat, smo se še pogovarjali (tako v čakalnici kot pri zdravnici med preiskavo) o tem, da je žalostno, da je treba to preiskavo opraviti samoplačniško. Torej se je zadeva spremenila, pohvalno!

Še bolj me je presenetilo stališče tvojega osebnega zdravnika, da ti zdravila brez vsakoletne meritve ne bo predpisal. Za primer: moja osebna zdravnica me v vseh letih še ni niti ekrat vprašala za kontrolno testiranje (čeprav sem jih 2x samoiniciativno opravila - samoplačniško seveda, saj drugače ni bilo mogoče) in mi brez kakršnih koli vprašanj in problemov vsake 3 mesece napiše ustrezen recept.

Če pa je tako, da se sedaj meritev lahko opravi na napotnico, se bom pa najbrž tudi jaz kmalu spet odpravila na kontrolni test.

PS. Na mojem koncu doslej nisem nikoli čakala več kot 14 dni za pregled.

PPS. Kolikor sem seznanjena s tem, ni nobenega problema, če se s terapijo začasno prekine, kostna gostota se v nekaj mesecih ne bo zaradi tega katastrofalno poslabšala, to je proces, ki traja leta dolgo. Stvar je pravzaprav celo skoraj obratna: zdravniki ne predpisujejo jemanja za večno, ampak vem za par primerov, ko je po več letih bilo rečeno, da sedaj sredstva nima več smisla jemati (podrobnosti ne poznam) in je bilo zdravljenje s tem zaključeno (brez vidnih posledic).

Tinko, morda lahko napišeš, od kdaj ta pregled plačuje zavarovalnica (za primer, da moja zdravnica tega ne ve)?
_________________
Vrtičkarji vseh pokrajin, združimo se!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tinko
Vedno v gibanju - leteči vrtnar


Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40
Prispevkov: 2234
Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker sem imel tudi po dva zloma na leto in to banalna, ob ne preveliki obremenitvi, je zdravnik posumil na osteoporozo. Sedaj se zdravim 5 let, iz fosavansa sem šel na bonvivo, ki se vzame enkrat na mesec. 3 leta sem član društva in s člansko izkaznico je nekaj ugodnosti.
Kar se kazni tiče: če zdravnik dobi inšpektorja in nimam opravljenega pregleda, on pa daje zdravila, plača kazen. Isto doleti center za meritve, kot so mi danes povedali, ko sem vztrajal pri svojem. Nad vsem bedi ZZZS. Plača toliko in toliko pregledov na leto, ostali so samoplačniški.
Društvo je doseglo le toliko, da lahko greš na pregled vsako drugo leto z nekaj popusta. Čakalna doba z napotnica pa je taka, kot sem opisal. Vsi, ki imate te probleme, vam predlagam, da se včlanite v društvo, če ste potkovani z medicino, pa da poskušate ustanoviti pododelek društva (ali kakor se že uradno imenuje).
Saj zaradi tega ne bom umrl. Že lani je bilo tako izboljšanje, da so se skoraj čudili napredku. A so mi svetovali še leto ali dve jemanja tablet, da se stvar še bolj utrdi in ne prekinja.
Razumel bi, če se s plačilom opravi v enem tednu, pričakoval pa bi, da se z napotnico v pol leta, tudi eno leto se da počakati, a ko te po enem letu spet pahnejo nekam za 4 mesece in ti zraven še nakažejo, da naj bom vesel, ker je to največ, kar jim sistem omogoča...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tinko
Vedno v gibanju - leteči vrtnar


Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40
Prispevkov: 2234
Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muha! Mogoče je tudi brez denarja in brez zvez, če si sam zveza. Znan mi je primer, ko se je en naš politik vozil s helikopterjem na terapijo, pa še vsi separeji so morali biti prazni tisto uro, ko je bil na terapiji, da ne bi bil ogrožen.
Razumem, da se helikopter uporabi pri reševanju življenj, ne gre pa mi v mojo trdo bučo, da se ga uporabi za prevoze na fizioterapijo. Po moji logiki je ceneje bivati 14 dni v hotelu, kot 10 poletov X 80 km X 2 (tja in nazaj). (Tisto, kar kažejo trenutno po TV - prevoz metle s službenim avtom, je le pesek v oči, kost za glodanje, temna očala za varjenje, da se ostalega ne vidi.)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
linda



Pridružen/-a: 26.02. 2008, 21:14
Prispevkov: 1498
Kraj: nekje na štajerskem

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojem si politiki sploh ne predstavljajo kolikim ljudem bi pomagali,če bi izbrali drugačne prevoze oziroma alternative Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 16 Mar 2009 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Politiki so tam zaradi sebe.
Ali ne gledamo že vsa poosamosvojitvena leta ene in iste obraze v Državnem zboru? Kakne strahotne vsote denarja se porabijo za predvolilne kampanije zato, da ima kandidat ponovno za 4 leta zagotovljeno dobro plačo, super zveze, dobro osnovo za pokojnino do smrti......
Zdravje navadnega občana pa jim je deveta briga, saj tega problema sami sploh ne poznajo in ga nikoli ne bodo.
Volimo jih pa mi kajne? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 05:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tinko popolnoma razumem tvoje razočaranje nad sistemom. In sem bila neznansko vesela ko sem prebrala, da se ti je stanje izboljšalo!

Ljudje nimajo več niti za preživetje, kaj šele za plačevanje zdravnika in dragih tablet. In stanje se slabša. Vprašanje je samo do katere meje je možno degradirati človeka, da resnično reče :"Zdaj mi je pa dovolj!" In se združi z ostalimi v boju za svoje pravice.

Včeraj sem se po dolgih mesecih sprehajala po centru Maribora. Nikjer nikogar. Prazne trgovine, prazni lokali. V trgovskih centrih nekaj ljudi.

Na drugi strani peščica ljudi, ki jim je mesečno podarjeno čez 10.000 evrov. Ni mi jasno kako teh nekaj veljakov ni sram hoditi po cesti. Lažnivci, kradljivci....

Zato jaz že dolgo ne hodim na volitve, ker ne vidim razlike med njimi....
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Roža



Pridružen/-a: 17.03. 2008, 19:37
Prispevkov: 227
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 07:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tinko je napisal/a:
Kar se kazni tiče: če zdravnik dobi inšpektorja in nimam opravljenega pregleda, on pa daje zdravila, plača kazen. Isto doleti center za meritve

Huh, tole je pa povsem novo zame. Morda kaj veš, a tole o rednih kontrolah velja tudi za druge specialistične preglede, ali samo za denzimetrijo?

tinko je napisal/a:
Čakalna doba z napotnica pa je taka, kot sem opisal.

Oprosti, da še kar naprej sitnarim, ampak ker imaš že kar "dolg staž" težav z osteoporozo, se boš najbrž spomnil, od kdaj se da ta pregled opraviti na napotnico?
Pred cca dvema letoma (ko sem bila zadnjič na pregledu) to namreč še ni bilo možno. Spomnim se tudi, da je bila po nekaterih medijih tudi še potem polemika o tem, kako bi to bilo nujno.

tinko je napisal/a:
pričakoval pa bi, da se z napotnico v pol leta, tudi eno leto se da počakati, a ko te po enem letu spet pahnejo nekam za 4 mesece in ti zraven še nakažejo, da naj bom vesel, ker je to največ, kar jim sistem omogoča...

Tole je pa res katastrofa in sramota našega zdravstva! Evil or Very Mad
_________________
Vrtičkarji vseh pokrajin, združimo se!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Tole je pa res katastrofa in sramota našega zdravstva! Evil or Very Mad
To je zares sramota in vse graje vredno, vendar žal - naše pravice se širijo in krčijo v Državnem zboru.
SPIZ reže "koščke pogače" zdravstvenim ustanovam - zdravniki sami so tu nemočni, ker morajo delati "po regelcah", ki jih prejemajo.
"Ta kratko" pa vselej "potegne" pacient.
Bo že držalo, kot so rekli že naši stari ljudje, da "riba od glave smrdi".

Hvala Bogu za naše rožice in zelenjavo, da si lahko tudi tako malo lajšamo naše zdravstvene težave. Very Happy
Z delom na vrtu se razgibavamo in zato rabimo manj fizioterapije Smile zdravilne rastlinice in veselje , ki nam ga nudijo, sonček, sveži zrak...... vse to pa nas do neke mere krepi in tako ohranja boljše počutje in zdravje.
Tinko le korajžno, saj že gre na bolje, a ne ..... - Kaj Nam Pa Morejo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katrinca
Administrator foruma


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 16:42
Prispevkov: 10188
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je da v proračunu ni veliko denarja za zdravstvo, a ta denar zdravstvo potem samo razpolaga in je čisto odvisno od tvojih poznanstev in statusa kaj ti bo zdravnik namenil. Kakšna zdravila in koliko boš dobil. Ogromna sredstva gredo za zdravilišča na primer. Vem za primere ko si pari privoščijo počitnice na račun države. Pa ni z njimi nič narobe. Nekdo drug pa bi takšno storitev nujno potreboval, pa je pogosto ni deležen."regelci" so zato, da se jih krši in če poznaš prave ljudi vedno obstaja neka luknja.

Iz lastnih izkušenj vam povem, da tam kjer smo imeli veze nikoli ni bilo čakanja in ne drugih problemov. Ko pa poznanstva ni bilo pa je bila katastrofa. Na gastronomski izvid in navodila smo čakali dva meseca, zmes se pa znajdi kakor veš in znaš.

No, ampak najdejo se tudi dobri zdravniki, ki so v prvi vrsti predvsem ljudje.
_________________
Katrinčin okrasni vrt
Katrinčin uporabni vrt
ZELENI KROG - organizirana menjava semen in rastlin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
orhy



Pridružen/-a: 31.03. 2008, 22:49
Prispevkov: 2353
Kraj: nmv 582

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

katrinca to je res - VIP-i zagotovo obstojajo, kot povsod, ampak moralo bi biti toliko denarja, da bi zdravnik lahko dal vsakemu pacientu tisto, kar bi za ohranitev svojega zdravja potreboval, tega denarja pa zagotovo ni dovolj. Polnost "vreče denarja" je odvisna od prispevkov zaposlenih, s pojavom vsesplošne privatizacije in špekulacij obveznikov za plačevanje prispevkov, z odpuščanjem delavcev..... se tudi vsebina vreče denarja manjša - slabosti sistema pa se lomijo na plečih pacienta.
Včasih se tudi sprašujem, kaj počno inšpekcijske službe ? Da se zasleduje in preganja le še "kurje tatove" ? Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tinko
Vedno v gibanju - leteči vrtnar


Pridružen/-a: 04.12. 2007, 12:40
Prispevkov: 2234
Kraj: Rovte, Šentjernej, Strunjan

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem se že malo ohjadil. Sem bil pri čebelah, pa me niso nič pikale. To je že dober znak, da sem pozitivno naravnan Laughing .
Roža! Nekaj pregledov plača ZZZS, ker pa je veliko oseb, ki gre na preventivni pregled, je ta kvota hitro pokrita. In če je pokrita do marca, prenehajo z vpisovanjem. Prav tako je z zdravili. Zavod jih pokriva, v zameno pa zahteva, da so zdravila upravičeno izdana (s tem se tudi sam strinjam).
Če pa me stranka ljubiteljev cvetja kdaj spravi v parlament, bom zagovarjal, da je prvi pregled samoplačniški, če pa se ugotovi bolezensko stanje (v tem primeru osteoporoza), se stroški povrnejo Idea . Alojz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Kosobrin
Moderator foruma


Pridružen/-a: 31.12. 2007, 07:51
Prispevkov: 1056
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 15:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hojla! vidim, da ste pojamrali na naše zdravstvo.
Tinku dam popolnoma prav. Tudi sam sem krvodajalec, sicer več ne dajem tako pogosto kri kot prej. Dočakal sem številko 100 krat. Pa imam za enkrat zadosti.
Kadar iščem kakšno pomoč v našem univerzitetnem kliničnem centru, moram ravno tako dolgo čakati kot ostali.
Naprimer: če bi bil športnik bi na magnetno rezonanco kolen prišel takoj, ker sem navadni smrtnik moram čakati 2 leti ali pa to opraviti samoplačniško v tem primeru bi prišel na vrsto v 14 dneh.
Kam nas pelje država.
Vse si bomo morali kupiti sami ali pa umreti.
Pa brez zamere.
Lep dan.
p.s.
včeraj sem nabral prvi pljučnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jasminka



Pridružen/-a: 24.06. 2008, 14:40
Prispevkov: 1314
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je to naše zdravstvo porazno. Zelo sem žalostna, ko pridem na čakalno listo, ki je dolga 9 mesecev ali več, pač odvisno h kateremu specialistu se prijavim. Zlasti sem prizadeta, ker sem 36 let delala v zdravstveni ustanovi.
Privilegijev ne maram, ker vem, da tudi ostali težko čakajo na vrstvo.

Me pa obdaja nostalgija za časi, ko ni bilo nobenih čakalnih vrst, prišel si takoj na vrsto, čeprav moram reči, da v naši bolnišnici ponekod lahko kar v doglednem času prideš na vrsto.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
franc



Pridružen/-a: 18.04. 2008, 17:38
Prispevkov: 1939
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2009 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prejšnji teden sem izgubil vse dokumente in prav drugi dan sem bil naročen pri zdravniku in ker nisem imel potrdila od vzajemne sem na recepte čakal 4 dni dokler nisem šel sam ponj, čeprav so ga obljubili takoj poslati po pošti. Če bi zdravila res nujno potreboval bi lahko bil drugi Kajtna.
V dobi računalnikov je košček papirja več vreden kot človek.

Franc
_________________
Narava vedno najde pot
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Vse o vseh rastlinah Seznam forumov -> Čiv čiv, čvek čvek
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.