|
Vse o vseh rastlinah Za nas z zelenimi prsti ...
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nsns
Pridružen/-a: 16.04. 2008, 16:01 Prispevkov: 381 Kraj: ob morju
|
Objavljeno: 25 Avg 2010 15:26 Naslov sporočila: Gobrač |
|
|
GOBE ALA BOGRAČ
ta jed se pripravlja kot pravi prekmurski bograč: kolikor čebule, toliko mesa oziroma gob
SESTAVINE
1 kg čebule
1 kg mešanih samoniklih gob (jurčki, lisičke, golobice, borova gliva, sirovka, bisernica in še kaj)
1/2 kg krompirja
jušna žlica gobovega prahu (ni obvezno)
olje
sol
1 dl vina samorodne trte
jušna žlica sladke mlete paprike
PRIPRAVA
Drobno sesekljano čebulo prepražimo na čebuli, osolimo in zalijemo z malo vode. Ko voda povre, ponovno zalijemo z malo vode. Ko čebula že začne razpadati, najprej dodamo tiste bolj trde gobe in na kocke narezan krompir. Po desetih minutah dodamo ostale gobe, skupaj z njimi pa še z mlačno vodo prelit gobji prah. Kuhamo tako dolgo, dokler krompir ni mehak. Na koncu vse skupaj zalijemo še z vinom in dodamo žlico rdeče paprike. Jed naj še malo povre, nakar sledi napad z žlico in kosom rženega kruha.
Prisegam na gost bograč, pri katerem žlica stoji, zato delam tudi gobe ala bograč bolj goste in ne kot kakšno juho. Vse skupaj pride bolj do izraza.
Pa dober tek |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|